SENDİKAMIZ TES-İŞ’İN 60. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

TES-İŞ’in 60. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle Genel Başkanımız İrfan KABALOĞLU aşağıdaki şekilde bir kutlama mesajı yayınlamıştır.

SENDİKAMIZ TES-İŞ’İN 60. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Bugün 60. Yıldönümünü kutladığımız Sendikamız TES-İŞ, 12 Aralık 1963 yılında Türkiye Enerji, Su, Gaz, DSİ İşçi Sendikaları Federasyonu adıyla Ankara’da kurulmuştur. Altmış yılını onurlu ve ilkeli sendikacılık anlayışıyla tamamlayan TES-İŞ, kurulduğu günden bugüne kadar enerji, su ve gaz işçilerinin hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için sürekli mücadele içerisinde olmuştur.

Ulusal düzeyde TÜRK-İŞ Konfederasyonu’na ve uluslararası alanda IndustriALL Küresel ve Industriall Avrupa Sendikalarına üye olan TES-İŞ, geçimini emeği karşılığında aldığı ücretle sağlayan tüm işçilerin Türkiye ve küresel ölçekte dayanışma içerisinde olması için gayret göstermiştir. Bu çerçevede TES-İŞ, kuruluşundan bu yana bir yandan ülkemizde demokrasinin, Cumhuriyetin, hak ve özgürlüklerin garantisi olurken diğer yandan uluslararası sendikal dayanışmanın Türkiye’deki öncü sendikalarından birisi olarak faaliyet göstermiştir.

TES-İŞ, sendikal hak mücadelesi verirken öncelikle üyelerinin işini, ücretini, sosyal haklarını ve çalışma koşullarını korumayı ve iyileştirmeyi hedeflemiştir. Hedefleri doğrultusunda, grev yasağı olan işkolumuzda sürdürdüğü ikili ve üçlü sosyal diyalog anlayışının yanında, düzenlediği sendikal mücadele tarihine geçen örnek eylemlerle toplu iş sözleşmelerini en iyi koşullarda imza altına almıştır. Tarihi boyunca slogan sendikacılığından uzak duran ve üyelerinin kendisine yüklediği sorumluluğun bilinciyle hareket eden TES-İŞ, imzaladığı toplu iş sözleşmeleri ve düzenlediği sendikal eylemlerle üyelerinin yaşam ve çalışma standardını yükseltmeyi başarmış, ülkemizde çalışma hayatına ve endüstriyel ilişkilere önemli katkılarda bulunmuştur.

Bizler de; göreve geldiğimiz günden bugüne kadar geçen yaklaşık bir yıllık süre içerisinde öncelikle kamu toplu iş sözleşmelerimizi en iyiyi seviyeye çıkarmak için çalıştık. TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulunda yaptığımız çalışmalar ve Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolüne ek imza altına aldığımız protokol ile ücret ve diğer konularda üyelerimizin taleplerini karşılayan sonuçlar elde ettik. Elektrik dağıtım şirketleri de dahil olmak üzere, özel sektörde düşük ücret politikası uygulanan işyerlerinde standartları yükselten toplu iş sözleşmelerimizi bağıtladık.  Sözleşme dönemi henüz gelmeyen veya yaklaşan diğer işyerlerimiz için de aynı şekilde detaylı ve titiz bir çalışma yürütüyoruz. Müzakerelere üyelerimizden altığımız görüş ve taleplerle en iyi şekilde hazırlanarak katılıyoruz.

Örgütlenme çalışmalarımız her türlü engele rağmen devam ediyor. T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Ocak 2024’de yayınlayacağı istatistiklere göre; üye sayımızda artışın devam edeceğine ve işkolu örgütlenme oranında yine ilk sırada yer alacağımıza inanıyoruz.  60. Yıl dönümümüzü Sendikamıza yeni katılan ve gücümüze güç katan arkadaşlarımızla kutlamaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz.

TES-İŞ Sendikası olarak; önümüzdeki dönem öncelikli hedeflerimiz gelir ve vergide adalet, KİT’lerde ve sulama birliklerinde kadro, güvenli ve daha iyi çalışma koşulları olacak. Üyelerimize insan onuruna yakışır bir yaşam ve çalışma koşulları sağlamak için tarihimizden, teşkilatımızdan ve üyelerimizden aldığımız güç, azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Sendikamıza emeği geçen, ebediyete intikal etmiş eski yöneticilerimizi ve üyelerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Hayatta olan büyüklerimize, eski yöneticilerimize ve arkadaşlarımıza katkıları için teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

60. Kuruluş Yıldönümümüz Kutlu Olsun!

“ENERJİ SU VE GAZ İŞÇİLERİNİN EVİ VE TEK ADRESİ TES-İŞ’TİR”

TES-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ADINA GENEL BAŞKAN İRFAN KABALOĞLU