TÜRK-İŞ, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NÜ BURSA’DA COŞKUYLA KUTLADI

TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalar Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda toplanarak kortej oluşturdu. İşçiler bulvar boyunca yapılan yürüyüşün ardından etkinliğin düzenleneceği “Hastane Alanı”na geldiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Ankara Seğmenler ekibi bir gösteri gerçekleştirdi.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar yaptığı açılış konuşmasında başta vergideki adaletsizlik olmak üzere sendikaların ve çalışanların sorunlarına değindi. Vergideki adaletsizliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade eden Ağar; “az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmasını bir kez daha bu meydandan dile getiriyoruz” dedi.

Ramazan Ağar’ın ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY on binlerce işçiyi selamlayarak bir konuşma yaptı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, alanda yaptığı konuşmada, kıdem tazminatı, vergi, hayat pahalılığı, asgari ücret, taşeron işçilerin kadro beklentisi, kadroya geçenlerin tayin hakkı ve yaşadıkları diğer sıkıntılar, örgütlenmede yaşanan sorunlar, kadın çalışanların sorunları, staj mağdurlarının beklentileri gibi TÜRK-İŞ’in taleplerini ve gündemindeki diğer konuları dile getirdi. TÜRK-İŞ'in 2025 yılında "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü" İstanbul'da kutlayacağını açıklayan ATALAY’ın konuşmasının detayları aşağıdaki linkte ve videoda yer almaktadır.