“YUSUFELİ BARAJI ÜLKEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

“ENERJİDE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE HEDEFİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK”

“YUSUFELİ BARAJI ÜLKEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Yüz katlı gökdelene denk yüksekliği ile Türkiye’nin birinci dünyanın beşinci yüksek barajı yarın açılıyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında yapımına başlanan ve Artvin'in 70 kilometre güneybatısında Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Yusufeli Barajının gövdesi temelden başlayarak 275 metre yüksekliğe ulaşmaktadır.

Yusufeli barajı, tasarımı ve depoladığı suyun potansiyel enerjisi ile yıllık ortalama 1 milyar 888 milyon kw saatlik elektrik enerjisi üretecek ve beş yüz elli sekiz mw kurulu gücüyle ülkemize yılda beş milyar lira katkı sağlayacak. Böylece; Yusufeli Barajıyla enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz.

Ülkemizde inşa edilen her baraj, her santral ülkemizi enerjide dışa bağımlı olmaktan bir adım daha uzaklaştırmaktadır. Sağladığı yeni istihdam olanaklarıyla ekonomimize katkı sunmakta, işkolumuzda çalışan işçi sayısını artırmakta ve sendikal harekete güç katmaktadır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin katılımıyla yarın açılacak olan barajın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ayrıca; barajın yapımında altı bin ağacın zarar görmeden başka bir bölgeye taşınmasından ve çevreye gösterilen özenden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isteriz.

Yusufeli Barajının ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, burada çalışacak arkadaşlarımızla en kısa sürede kucaklaşmayı, insan onuruna yakışır bir çalışma hayatı için verdiğimiz mücadelede birlikte yol yürümeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

TES-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ADINA
GENEL BAŞKAN İRFAN KABALOĞLU