BEDA ÇAMLI ve AK DEN ENERJİ DAĞITIM A.Ş.'DE ÇALIŞAN ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ

BASINA VE KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

BEDA ÇAMLI ve AK DEN  ENERJİ DAĞITIM A.Ş.'DE ÇALIŞAN ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ

AKMA: "Üyelerimizin haklı, meşru ve yasal her türlü girişiminin yanındayız"

BEDA, AK DEN ve ÇAMLI Enerji Dağıtım A.Ş.’lere ait işyerlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi müzakereleri sonuçsuz kalmış, süreç Yüksek Hakem Kurulunda sonuçlanmıştır. Haklı talepleri görmezden gelinen ve Yüksek Hakem tarafından yoksulluğa mahkum edilen BEDA işçisi üyelerimiz; 30.04.2021 tarihinde ilk altı ay için yüzde altı, ikinci altı ay için yüzde beş oranındaki zammı protesto ettiler.

Genel Başkanımız Ersin AKMA; konuyla ilgili aşağıdaki şekilde bir açıklamada bulundu:

"Toplu sözleşmelerin ekonomik gerçeklerden uzak kararları ile bilinen Yüksek Hakem Kurulu'na bırakılmasını doğru bulmuyoruz. İşvereni de işçiyi de memnun edecek en iyi sonuç masada bağıtlanan toplu iş sözleşmesiyle alınan sonuçtur.

Alın terinin karşılığını alan işçiler daha mutlu verimli ve daha üretken bir şekilde çalışacakları gibi işyerinde barış ve huzur ancak bu şekilde tesis edilebilecektir.

TÜİK'in verilerine göre; bu yılın ilk dört ayına tekabül eden enflasyon yüzde 5.45 olarak gerçekleşti. BEDA, AK DEN ve ÇAMLI Enerji Dağıtım A.Ş.'lerde çalışan üyelerimiz için Yüksek Hakemin belirlediği altı aylık yüzde altı olan zam oranına zaten ilk dört ayda ulaşıldı. Gerçek enflasyon oranları da dikkate alındığında rakamlarla görünen çok açık bir haksızlık ve adaletsizliğin olduğu ortadır.

Her daim fedakarlıkla çalışmış, pandemi döneminin riskli koşullarında dahi vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet götürmüş olan TES-İŞ işçisine yoksulluğu layık gören YHK kararları sadece işyerinde barışa, huzura ve verimli çalışma ortamına zarar verecektir.

Daha önce de açıkça ifade ettiğimiz gibi işyerinde çalışma barışını ve verimliliği ortadan kaldıracak bu haksızlık ve adaletsizliği  protesto eden üyelerimizin haklı, meşru ve yasal olan her türlü girişiminin yanındayız. Üyelerimizin hak etmedikleri mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için her türlü çabayı yine üyelerimizle birlikte göstermeye devam edeceğiz."