TÜRK MİLLETİNİN EGEMENLİĞİ VE GÜÇLÜ İRADESİNİ TEMSİL EDEN BİRİNCİ BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'NİN AÇILIŞININ 101. YILI KUTLU OLSUN

Türk milletinin egemenliğini ve güçlü iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yılı Kutlu Olsun!

Milli mücadele tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan 23 Nisan 1920'de Birinci Büyük Millet Meclisi açılmış egemenliğimiz tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1924 yılından itibaren bayram olarak kutlanan 23 Nisan tarihini 1929 yılında çocuklara armağan etmiştir. Böylece, 23 Nisan tarihi  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1979 yılına gelindiğinde 6 farklı ülke çocuklarının katılımıyla uluslararası bir nitelik kazanmış, çocuklarına bayram armağan eden ve bütün dünya çocukları ile bunu paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye olmuştur.

Meclisin açılışı ve bugünün bayram ilan edilerek her yıl ulusal ve uluslararası düzeyde kutlanması çocuklarımıza hem milli değerlerimizi hatırlatmakta, hem de ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızın demokrasi, özgürlük, bağımsızlık ve milli irade gibi önemli değerleri tanımaları ve benimsemeleri açısından büyük önem arz etmektedir.

Pandemi nedeni ile eğitimlerine evlerinden devam eden çocuklarımızın en kısa sürede okullarıyla ve arkadaşlarıyla buluşmalarını temenni ediyoruz. Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası olarak, onlara enerjisi yüksek bir ülke ve insan onuruna yakışır bir  gelecek bırakmak için çalışmaya devam ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Milli Mücadelenin ölümsüz kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Milli Mücadele yıllarında toplanan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde her türlü imkansızlığa rağmen Kurtuluş Savaşının kazanılmasını sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. Yıldönümünü ve "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını" çocuklarımızla birlikte büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

TES-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU