10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmaz koşulu  basın özgürlüğüdür.  Gücünü halktan alan, objektif bir anlayışla haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna tarafsız anlatma adına bireylerin bilgi sahibi olmaları noktasında önemli bir misyonu üstlenen basın mensuplarımız, gece-gündüz, yaz-kış demeden, çok zor şartlar altında çalışmaktadırlar.

Kimi zaman haber peşinde koşarken çok elim kazalar sebebiyle hayatlarını kaybederek haber olan basın mensuplarımız bir çok zorluğa göğüs germektedirler. Bu çalışma koşullarına rağmen sendikalı olamamaları  sebebiyle işlerinden olmaktadırlar.

Temennimiz; ülkemizin müşterek sesi olan gazetecilerin çalışma şartlarının tüm Türkiye’de  daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılarak belli standartlara kavuşturulmasıdır. TES-İŞ Sendikası Yönetim Kurulu olarak zorlu şartlara göğüs geren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz. 2019 yılının tüm basın çalışanları için hayırlı olmasını dilerken, görevleri esnasında hayatını kaybeden basın mensuplarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

TES-İŞ Sendikası Yönetim Kurulu