ŞAHİN: “19 MAYIS KUTLU OLSUN”

TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı. Şahin açıklamasında şunlara yer verdi:

19 Mayıs1919'da Mustafa Kemal AtatürkBandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

Kurtuluş Savaşı, Türkiye’nin bağımsızlığına inanan halkımızın, büyük bir askeri deha önderliğinde işgal kuvvetlerine canını siper ettiği, kanla, canla, yokluklar içinde kazanılmış bir savaştır. Cumhuriyet Türk Halkı’nın tırnaklarıyla kazıyarak ulaştığı bir hedeftir ve  Türk Halkı’nın vazgeçilmezidir. Cumhuriyet, inanan bir halkın vatanı uğruna hangi engelleri aşabileceğinin en çarpıcı örneğidir.

Kurtuluş savaşı sürecinde açlıkta, toklukta, sevinçte, kederde bir ve beraber olan Türk Halkı, aynı geçmişe sahip olmanın onuruyla,  aynı geleceğe doğru yol almanın sorumluluğunu taşımaktadır.

Ülkemizi Cumhuriyete ulaştıran birlik ve beraberlik ruhu, bizlere mirastır. Bu miras, nesilden nesile Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği  Türk Gençliği tarafından nesilden nesile çoğaltılarak aktarılacaktır.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o günlerden bu günlere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.”