ZONGULDAK ŞUBEMİZİN 11. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Zonguldak Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulunu, 30 Eylül 2017 Cumartesi günü Emirgan Otel’de gerçekleştirdik.

Genel Başkanımız Mustafa Şahin’in katıldığı ve Divan Başkanı seçildiği Genel Kurula Genel Mali Sekreterimiz Sedat Çokol, Genel Eğitim Sekreterimiz Metin Durdu, Ankara 1 ve 2 No’lu Şube Başkanlarımız Dural Karakoç ve Fatih Tülek, İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Ozil, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Adem Aşık Kutlu ve delegeler katıldı.

Genel Kurula bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mustafa Şahin, teşkilata hizmet eden Zonguldak şube başkanı ve yöneticilerine verdikleri hizmetten dolayı teşekkür etti. Genel Başkan ve Genel Merkez Yönetim Kurulunun her zaman şubelerin yanında olduğunu ve bir yerde eksiklik varsa bu eksikliklerin mutlaka giderileceğini ifade etti.

Enerjisa ve Çates’in artık özel sektörde olduğunu, şube başkanı ve yöneticilerle birlikte önemli işler yapıldığını anlattı. Taşeronda çalışanların tamamının toplu sözleşme düzeni içerisine alındığını ve Çates’te toplu sözleşme sürecinin devam ettiğini ifade etti. Enerjisa ile ilgili 28 Şubat’tan itibaren toplu sözleşmenin sona ereceğini ve1 Mart’tan geçerli olmak üzere yenisinin akdedileceğini belirtti. On iki yıl genel sekreterlik görevini üstlendiğini, o yıllardan bugüne kadar teşkilatla birlikte toplu sözleşme süreçlerinde aktif bir şekilde görev aldığını anlattı. “Başarıyı birlikte paylaşacağımız gibi içimize sinmeyen yanları da hep birlikte omuz omuza çözeceğiz” dedi.

Türkiye’de ve sınırlarımızda yaşanan olaylara değinen Mustafa Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“Her gün şehit haberleri geliyor. Hükumet, devlet bu işin üstesinden gelebilmek için elinden geleni, var gücüyle yapıyor. Ama yedi düvelle savaşıyoruz. O yetmiyor, bir de kendi içimizde birbirimizle uğraşıyoruz. Bir tarafta Pkk, diğer tarafta Deaş, Pyd ve bunlara destek veren süper güçler, binlerce kamyon silah yardımı… Bu silahlar ne diye veriliyor? Bu silahlar, bu namlular nereye doğrultulacak? Bunları hepimizin çok iyi görmesi lazım. Onun için de ülke içerisinde diliyle, diniyle, ırkıyla mezhebiyle ne olursa olsun birbirimize sarılmak, birbirimizi kucaklamak durumundayız. Eğer biz bunları yapmazsak, birilerimiz; beynimizi, bedenimizi onlara kiraya verirsek, bizi kullanırlar. Biz kendimizi kullandırmayacağız. Biz birbirimize sarılacağız, birlik içerisinde olacağız. Ortak değerimiz Türkiye Cumhuriyeti devleti, bizim başka gidecek hiçbir yerimiz yok. Onun için bizim birbirimize sahip olmaktan başka, birbirimizle güç birliği içinde olmaktan başka çaremiz yok.”

Çalışma hayatıyla ilgili sıkıntıları anlatan Şahin, taşeronlaşma konusunda Hükumetin verdiği sözleri hatırlattı ve konuyu yakından takip ettiğini söyledi. Kıdem tazminatına, asgari ücrete, vergi diliminin artırılması ile ilgili çalışmalara değindi ve çalışanların zaten geçim zorluğu çektiğini anlattı. Hakları geriye götürecek düzenlemeler yerine çalışanlara nefes aldıracak çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Şahin, TES-İŞ kamu toplu iş sözleşmeleri tutanaklarının imzalandığını belirtti. Merkez yöneticilerinin de, şube başkanlarının da konunun yakın takipçisi olduklarını söyledi. Yapılan sözleşmelerin bugüne kadar yapılan en iyi sözleşmeler olduğunu anlattı. Elde edilemeyen TES-İŞ taleplerinin bir sonraki sözleşmede çözüme kavuşturulmak üzere not edildiğini söyledi ve yeni sözleşmelerin teşkilata ve üyelere hayırlı olmasını diledi.

Delegelerin tamamına yakınının oyunu alan Murat Saraçbaşı seçimi kazanarak TES-İŞ Zonguldak Şube Başkanı oldu.

Zonguldak Şube Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarına önümüzdeki dört yıllık süre için aşağıda isimleri yer alan arkadaşlarımız seçildi. Kendilerini tebrik ediyor, başarılı bir çalışma dönemi diliyoruz. Zonguldak Şube Genel Kurulunun tüm çalışma hayatına ve TES-İŞ camiasına hayırlı olmasını diliyoruz.

Zonguldak Şube Yönetim Kurulu:

Şube Başkanı, Murat Saraçbaşı

Şube Sekreteri, Mustafa Bayram