KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ: "15 TEMMUZ'U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ. GÜCÜMÜZ MİLLİ İRADE HEDEFİMİZ BÜYÜK TÜRKİYE”

KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ

Türkiye Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi’nin bileşenleri olan TÜRK-İŞ, TOBB, TİSK, TESK, TZOB, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN 15 Temmuz’u anma toplantısı düzenledi.

"15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Gücümüz Milli İrade Hedefimiz Büyük Türkiye” başlığı ile düzenlenen toplantıya TES-İŞ’i temsilen Genel Başkanımız Mustafa Şahin, Genel Mevzuat Sekreteri İsmail Bingöl, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Solak katıldı.

TOBB'da düzenlenen ortak basın toplantısında KİK bileşenleri adına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuştu. Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada alınan önlemler ve sürdürülen reformlarla Türkiye’nin hızla toparlandığını, darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde beş büyüme elde edildiğini, istihdam rekorları kırıldığını ve Türkiye’nin dünyanın en zor stres testinden başarıyla çıktığını söyledi. Başka bir ülkenin son bir yıl içerisinde aynı şeylerle karşılaşması durumunda bir daha ayağa kalkamayacağını, Türkiye’nin ise hala dimdik ayakta olduğunu ifade etti.

Hisarcıklıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Böyle bir coğrafyada ve en zor koşullar altında hiç kimsenin yapamayacağını yaptık. Ama rehavete kapılmayacağız, yapacak daha çok iş var, büyük hedeflerimiz var. 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni yatırım sürecini başlatmamız gerekiyor. Ayağımızdaki prangaları çözdük. Şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da artırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek daha ileriye taşımalıyız. Buradan yurt dışındaki dostlarımıza da sesleniyoruz. Aldığı yaraları saran milletimiz, bu büyük demokrasi sınavının birinci yılında bütün dostlarını yanında görmeyi arzulamaktadır. Dostlarımızı iftira kampanyalarına değil, gerçeklere kulak vermeye, buna göre tavır almaya davet ediyoruz.”

Hisarcıklıoğlu sözlerine şu sözlerle son verdi: “Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları olarak; 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken aldığımız dersler ışık olacak. Ülkenin  geleceği  için umutluyuz. Gücümüz milli irade hedefimiz büyük Türkiye."

Toplantıda, KİK üyesi kuruluşların İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Adana, İzmir, Trabzon gibi farklı illerdeki ortak toplantılarından canlı bağlantılar yapıldı.

İstanbul'daki KİK kuruluş temsilcileri adına toplantıya bağlanan Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, İstanbul'un 15 Temmuz'da en ağır bedeli ödeyen şehir olduğunu ifade ederek, "Tek derdimiz bu ülkenin bölünmez bütünlüğüdür. Bunun dışında hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Bu milletin bir ferdi olmaktan onur duyuyoruz." dedi.