İSTANBUL 2 NO'LU ŞUBEMİZİN OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİK
< Geri

İstanbul No’lu Şube Genel Kurulumuzu 7 Mayıs 2017 tarihinde İSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirdik.

İstanbul 2 No’lu Şube Olağan Genel Kuruluna, Genel Başkanımız Mustafa Şahin’in yanı sıra TES-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Ersin Akma, Genel Sekreterimiz Rıfat Pakkan, Genel Mali Sekreterimiz Sedat Çokol, Genel Mevzuat Sekreterimiz İsmail Bingöl ve Genel Teşkilat Sekreterimiz Mehmet Solak katıldı. Genel başkanımızın divan başkanlığına seçildiği genel kurula, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan,  Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş, sendikalı işyerlerinin işveren temsilcileri, TÜRK-İŞ 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, TES-İŞ şube başkanları, yöneticileri, TÜRK-İŞ’e bağlı diğer sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.  

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Mustafa Şahin şunları söyledi: “İSKİ ailesinin hangi şartlarda ve hangi zorluklar altında çalıştığını biliyoruz. Türkiye’nin baş belası olan FETÖ terör örgütü, ülkeyi ele geçirmek ve kardeşi kardeşe düşürmek istedi. Ancak dua ediyoruz ki, başarılı olmadılar. Başarılı olsalar ne sizler olurdunuz, ne de bizler olurduk… Allah bize bir daha böyle bir şey yaşatmasın. 249 Şehidimiz var, bu FETÖ terörü idi. Bunun yanında 30 yılı aşkın süredir devam eden PKK terörü var. Hemen her aileden şehitler veriliyor, yüreğimiz kan ağlıyor. Bunun hem içeride hem dışarıda işbirlikçileri var. Aklımızı bunlara kiraya vermememiz lazım. Neden bunlar oluyor? Avrupa, Türkiye güçlensin istemiyor.”  

Amerika ve Rusya’nın bölgede kendi çıkarları için terör örgüleriyle işbirliği yaptıklarını söyleyen Şahin, askerlerimizin başarı olmasını diledi.  Türkiye’nin kendisine yetebilen bir ülke olması gerektiğini, dışa bağımlılıktan kurtulması ve mutlaka başarılı olması gerektiğini ifade etti. Bu noktada “yanlışları olduğunda Hükümeti eleştireceğiz... Çalışma hayatının sıkıntılarını dile getireceğiz…. İdareciler bu endişeleri dile getirdiğimizde bunu sorgulamamalı…” diyen Şahin, konuşmasına şu şekilde devam etti: “kıdem tazminatına kimse dokunmamalı, kazanılmış haklardan 1 milim geri gidilmemeli, taşeron konusunda adım atılmalı, ihtiyaç varsa işçiler kadroya alınmalı, sözler var, bu sözler yerine getirilmeli.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taraflar anlaşmadığı sürece kıdem tazminatını bana getirmeyin dediğini hatırlatan Şahin, “ancak kraldan fazla kralcılar çıkıyor ve kıdem tazminatını gündeme getiriyor. TÜRK-İŞ’in kıdem tazminatının geri götürülmesi konusunda alınmış kararı var. Otuz günden bir milim geri gitmeyiz. Kırmızı çizgimiz bu. Kiralık işçilikten, esnek çalışmaya ve istihdam bürolarına kadar pek çok konuda yasalar çıktı. Hiç olmazsa, kızımızın çeyiz ve oğlumuzun düğün parasına dokunulmasın.”

Şahin, kıdem tazminatı ile eskiden bir ev ve bir araba alınabildiğini, ancak şu an fazla denilen kıdem tazminatı ile sadece e bir oda alınabileceğini ifade etti. Kıdem tazminatını alamayanlar var ise, yapılması gerekenin onların da bu haktan istifade etmesini sağlamak olduğunu belirtti.  Bir yılın altında çalışana verilmeyen tazminatın, bir gün çalışana dahi verilmesi için düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Deneyimlere göre, bugüne kadar kurulan fonların başarılı olamadığının altını çizen Şahin, işverenlere her türlü desteğin sağlandığını, işçinin de yılbaşında aldığını yılın sonunda da alabilmesi için destek olunması gerektiğini ifade etti.

Şahin, kadrolu ve hizmet alımı ile çalışanlar arasında fark olduğunu hatırlattı. Taşerona verilen, işçiye verilsin, fark ortadan kaldırılsın dedi. Tarafların bir masaya oturarak bu işi çözebileceğini söyledi. Herkesin; devletten, verdiği sözü yerine getirmesini beklediğini vurguladı. Taşeron işçiliğinin işyerinde eşitliğe aykırı olduğunu, işyeri barışını tehdit ettiğini, iş sağlığı ve güvenliği açısından sakıncalı olduğunu, bu nedenle de kaldırılması gerektiğini ifade etti.

İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan konuşmasına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın selamlarını ileterek başladı. TES-İŞ ile İSKİ arasında var olan sağlıklı ve güvene dayalı ilişkinin kurulması adına sunduğu katkılardan ve o güne kadar verdiği uzun soluklu hizmetlerden dolayı Genel Başkanımız Mustafa Şahin’e teşekkür etti.  

Turan, taşeronu, işçisi ve tüm yönetimi ile İSKİ’nin bir aile olduğunu belirtti. İSKİ’de çalışan herkesin çocuğunun rızkını ve ekmeğini bu kurumdan sağladığını ve ekmek kavgası verdiğini söyledi. “Taşeron veya kadrolu ayrımı olmasını bizde istemiyoruz” diyen Turan, Hükümetin vaat ettiği, aldığı bazı tedbirlerin olduğunu söyledi ve taşeron konusunun nereden kaynaklandığının, kökeninin ne olduğunun iyi araştırılması gerektiğini söyledi. Paydaşların hep birlikte bu konuda aklıselim bir karar alabileceğini ifade etti.

Türkiye’nin 2071 yılına kadar geniş bir vizyon ve ufukla ileriye doğru baktığı dile getiren Turan, çocukların geleceğinden çalınmaması, miras yedilik yapılmaması gerektiğini, aksine onlara farklı ve iyi bir gelecek bırakılması gerektiğini vurguladı.

Türk halkının gidecek başka bir yeri olmadığını ifade eden Turan, 15 Temmuzda istenmeyen hadiselerin meydana geldiğini ve İSKİ’nin iş makinaları ile sahalarda olduğunu, herkesin bu toprakları korumak için canı pahasına da olsa üzerine düşeceğini yapacağını dile getirdi.

İşçilerin çalışma şartlarını iyileştirmek adına ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini dile getiren Turan, genel kurula ve yeni seçilecek yönetime başarılar diledi.  

TÜRK-İŞ 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar ise konuşmasına, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın selamlarını ileterek başladı. Uyar, farklı görüşleri içerisinde barındıran ve kucak açan, ülkenin toprak bütünlüğünü, istiklalini ve bayrağını asla tartışmayan bir teşkilatın neferleri olduklarını söyledi. Taş üstüne taş koyularak yapılan toplu sözleşmelere değindi ve TÜRK-İŞ’in kazanılmış haklara dokunulmasına izin vermeyeceğini vurguladı.  

İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Güner yaptığı açılış konuşmasında, 15 Temmuz kalkışması ve Türk Halkının verdiği destansı mücadeleye değindi. Devletine inanan ve güvenen, özgüven sahibi inançlı ve mücadeleci toplumların her sorunun üstesinden gelebileceğini dile getirdi.  

Güner, çalışma hayatında sorunların halen çözüm beklediğini, taşeron sorununun kangrene dönüştüğünü ifade etti ve bu konuda verilen sözlerin tutulması gerektiğini söyledi.

Türkiye’yi çevreleyen savaşlara değinen Güner, son dönemde ülkemize karşı uluslararası düzeyde kampanya yürütüldüğünü dile getirdi. Bu noktada birlik, beraberlik ve hoşgörünün önemli olduğunu ifade etti.

Hizmet etmekten bahtiyarlık duyduğunu ifade ettiği üyelerden; TES-İŞ’e, ekmeklerine, işlerine ve birlikteliğe sahip çıkmalarını istedi ve yeni seçilecek yönetim kuruluna başarılar dileyerek, aynı zamanda bir veda konuşması yaptı.  

Olağan Genel Kurulun sonunda yapılan seçim sonuçlarına göre İstanbul 2 No’lu Şube Bakanlığı görevini Adem Aşıkkutlu üstlendi. Aşıkkutlu yaptığı konuşmasında delegelerin sorularına cevap verdi ve gösterdikleri güvenden dolayı kendilerine teşekkür etti.  

İstanbul 2 No’lu Şube başkan, yönetim, denetim ve disiplin kurullarına önümüzdeki dört yıllık süre için aşağıda isimleri yer alan arkadaşlarımız seçildiler. Kendilerini tebrik ediyor, başarılı bir çalışma dönemi diliyoruz. İstanbul 2 No’lu Şube Genel Kurulu’nun tüm çalışma hayatına ve TES-İŞ camiasına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.    

      

ŞUBE YÖNETİM KURULU

ADEM AŞIKKUTLU

ŞUBE BAŞKANI


ÇETİN DUMAN

ŞUBE SEKRETERİ


OSMAN ER

ŞUBE MALİ SEKRETERİ


FERDAL ERDOĞAN

ŞUBE TEŞK. SEKRETERİ


ABDURRAHMAN EKİNCİ

ŞUBE EĞİTİM SEKRETERİ


ŞUBE DENETİM KURULU ASİL ÜYE

METİN SANCAKTUTAN

ERTUĞRUL TOPAL

MUSTAFA GEMİCİOĞLU


ŞUBE DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYE

METİN GÜNGÖR

YAVUZ OCAK

HALİL YAVUZ