Son Güncellenme Tarihi: 2014-10-25
TES-İŞ; TÜRK-İŞ, IndustriALL Global Union ve
IndustriALL European Trade Union üyesidir.

Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

TES-İŞ ile KAMU-İŞ arasında 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.

TES-İŞ ile KAMU-İŞ arasında   ki Toplu İş Sözleşme görüşmeleri  İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş., Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.ve Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. için 21 Mart 2011, Elektrik Etüd İdaresi ve TETAŞ için 12 Nisan 2011, DSİ  için 13 Nisan 2011, İller Bankası için 14 Nisan 2011,  EÜAŞ, TEİAŞ ve TEDAŞ için 20 Nisan  tarihinde  başladı.  Yapılan görüşmelerin idari maddelerinin çoğunda anlaşma sağlandı. Çoğu parasal olmak üzere 38 madde üzerindeki görüşmelere ise  3-7 Mayıs 2011 tarihlerinde devam edilecek. Diğer dağıtım şirketleri için görüşmeler de  aynı tarihte  başlayacak.Sözleşmeler 1 Mart 2011-28 Şubat 2013 tarihlerini kapsıyor.

Kayseri ve Civarı Elektrik Dağıtım A.Ş. için görüşmelere 10 Mart 2011 tarihinde başlandı.

İZAYDAŞ ile tüm maddelerde anlaşma sağlandı. Ücrete ilişkin madde ile ilgili görüşmeler sürüyor.

Park Termik A.Ş. için 9 Mayıs, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.için 11 Mayıs, AKEDAŞ için 13 Mayıs, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. için 16 Mayıs, Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. için 18 Mayıs,  SEDAŞ için 24 Mayıs 2011  tarihinde TİS görüşmelerine başlanacak.

Görüşmelere TES-İŞ adına Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile Toplu İş Sözleşmesi Komisyonu üyeleri katılıyor.

TES-İŞ, üyelerinin haklarını en iyi şekilde korumak için tüm çabayı sarfederken, sosyal hakların korunmasını, düşük ücretlerin iyileştirilmesini, çalışma şartlarıyla ilgili kazanılmış haklardan taviz verilmemesini hedefliyor.

Toplu İş Sözleşmelerinin seçimlerden önce bitirilmesi hedefleniyor.

22 Nisan 2011

Yazılı Basın Görsel Basın İnteraktif Basın